UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як набожні закарпатці готуються до свята Воскресіння

Страсний четвер - це започаткування Ісусом Христом таїнства Святого Причастя

Як набожні закарпатці готуються до свята…

В Ужгородському кафедральному греко-католицькому соборі віряни впродовж усього дня приходять на сповідь, йдеться у сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття. Чистий або ж Страсний четвер — це започаткування Ісусом Христом такого таїнства як Святе Причастя. Це Тіло і Кров Христові під видами хліба і вина, які Спаситель подав учням на Тайній Вечері.

"Відбулася Тайна вечеря. Це не в значенні, що він тайно десь сховався зі своїми учнями і повечеряв, а тайна (від грец.) — таїнствінна, незрозуміла. Щось трапилося таке, що незрозуміле для нас, але щось дуже важливе. Христос взяв у руки хліб і сказав: "Це є моє тіло". Роздав своїм учням. Взяв чашу, каже: "Це є моя кров". І потім попросив робити це на його спомин. І з цього часу церква робить на спомин те, що ми називаємо Служба Божа. Незрозуміле для нас: як то у шматочку хліба і в краплині вина є містичний, таємничий Ісус Христос?!", - розповів протоієрей парафії Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору Владислав Ігнатишин.

Нагадаємо, опубліковано вичерпний графік проведення пасхальних богослужінь у церквах різних конфесій оприлюднили в Ужгородській міській раді.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme