UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп схвалив стратегію "стримування" КНДР

Президент США Дональд Трамп схвалив стратегію з протидії ядерній програмі Північної Кореї

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters, у Білому домі розроблений великий список заходів, які США можуть застосовувати проти Пхеньяну в залежності від його дій.

Відзначається, що силові заходи щодо стримування КНДР не є пріоритетними, і в даний час адміністрація Трампа розглядає насамперед економічні та дипломатичні заходи впливу на Північну Корею.

"Там є безліч речей, які можливі, аж до того, що по суті є торговим карантином Північної Кореї", - сказав американський чиновник.

Серед можливих методів стримування він назвав ембарго на постачання нафти Північній Кореї; глобальну заборону на польоти авіакомпанії КНДР Air Koryo; обмеження експорту морепродуктів з Кореї.

По лінії ООН можуть бути введені обмежувальні заходи на роботу громадян Північної Кореї за контрактом за кордоном, а також розширені обмеження на експорт вугілля аж до повної зупинки всіх поставок. США також розраховують на допомогу Китаю у реалізації цієї стратегії.

Також відзначається, що в крайньому випадку проти Північної Кореї можуть бути застосовані попереджувальні військові удари.

Нагадаємо, що в ніч на 5 квітня КНДР знову запустила балістичну ракету середньої дальності.

Після цього президент США Дональд Трамп пообіцяв Японії військову підтримку через загрози з боку КНДР. Рада нацбезпеки при Білому домі надало Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема, розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

Крім того, США запровадили санкції проти 11 громадян КНДР та одну північнокорейську компанію. 5 квітня Євросоюз розширив санкції щодо КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme