МЗС закликало українців відмовитися від поїздок до Єгипту

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту, в тому числі з туристичною метою, через запроваджений у країні надзвичайний стан

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

Застереження пов'язане з істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, зокрема, Ісламської держави, теракти яких все частіше спрямовуються проти цивільних громадян із урахуванням їхньої релігійної приналежності.

Громадянам, які вже знаходяться в Єгипті рекомендовано не подорожувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини ріки Ніл, виявляти пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, Каїру та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

Нагадаємо, що 10 квітня влада Єгипту запровадила на три місяці режим надзвичайного стану після того, як у двох вибухах у коптських церквах загинуло понад 40 осіб.

9 квітня у двох містах Єгипту сталися вибухи, внаслідок чого загинули щонайменше 43 людини. Відповідальність за напади взяло терористичне угруповання Ісламська держава.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme