У Китаї за рік стратили більше людей, ніж в усьому світі

Торік у світі стратили 1032 людини. Це на третину менше, ніж у 2015-му. Однак дані не включають Китай. Щороку тут карають на горло тисячі громадян

У КНР у 2016 році стратили більше людей, ніж в усіх інших країнах світу разом узятих. За приблизними оцінками, близько 2 тис. Про це заявили в міжнародній правозахисній організації Amnesty International, повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

Виконання смертних вироків у Китаї відносять до сфери державної таємниці. Статистика засекречена.

За даними китайських правозахисників, від арешту до розстрілу минає в середньому два місяці. Часто засуджують невинних. Практикують примусові зізнання.

"Вибиті зізнання не можуть розглядатися як правдиві. На практиці ж маємо поліцейське свавілля. Підозрюваних довго і жорстоко катують, щоб отримати свідчення", - каже професор Нью-Йоркського університету Джером Коен.

Смертну кару торік застосовували у 55 країнах. Більшість страт відбулася у 5-ти з них: Китаї, Ірані, Саудівській Аравії, Іраку та Пакистані.

Загальне зменшення кількості офіційно зареєстрованих страт пов'язують передусім з різким падінням їхнього числа в Ірані та Пакистані. В Ірані минулого року привели у виконання 567 вироків проти 977 у 2015 році. У Пакистані на законних підставах позбавили життя 87 людей. У 2015 році таких було 326.

У США стратили найменше людей за чверть століття – лише 20.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme