У фінансових звітах знайшли дані про отримання Манафортом $ 1,2 млн від регіоналів

Фінансові звіти, отримані агентством The Associated Press, підтверджують отримання Полом Манафортом щонайменше $ 1,2 млн від Партії регіонів

Про це повідомляється в статті на сайті AP, передає Depo.ua.

"Тепер фінансові звіти, отримані нещодавно The Associated Press, підтверджують, що щонайменше 1,2 мільйона доларів платежів, зазначені в бухгалтерській книзі (так звана "амбарна книга" Партії регіонів, - ред.) поруч з ім'ям Манафорта, були фактично отримані його консалтинговою фірмою у Сполучених Штатах. Вони включають платежі в 2007 і 2009 роках, що є першим доказом того, що фірма Манафорта отримала принаймні деякі гроші, перераховані в так званій "амбарній книзі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, ці два платежі надійшли за кілька років до того, як Манафорт став брати участь у кампанії Трампа, але вперше підтвердили достовірність книги.

Платежі також поставили книгу в новому світлі, оскільки федеральні прокурори в США вивчали роботу Манафорта у Східній Європі в рамках більш великого розслідування по боротьбі з корупцією.

Транзакція 2009 року склала $ 750 тис., ця сума збіглася з даними, наведеними раніше депутатом Сергієм Лещенком.

"AP раніше не могли самостійно перевірити виплату в розмірі 750 тис. доларів США компанії Manafort, але нещодавно отримані фінансові звіти показують чек цього платежу. Записи показують, що Манафорт отримав суму від Neocom Systems на наступний день після дати виставлення рахунку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Пол Манафорт очолював штаб Трампа до серпня 2016 року. Він написав заяву про відставку після того, як ЗМІ дізналися, що політтехнолог отримав $ 12,7 млн від Партії регіонів з 2007 по 2012 рр.

Пізніше були виявлені ділові зв'язки Манафорта з російським олігархом Олегом Дерипаску. Американець допомагав російському мільярдерові купити українську телекомунікаційну компанію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme