Суддям та журналістам, які "копають" під Фійона, почали погрожувати

Кілька французьких журналістів та троє слідчих суддів, які займаються справою кандидата у президенти Франсуа Фійона, отримали листи з погрозами всього лише за декілька тижнів до першого туру виборів президента країни

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

Журналісти французького тижневика Le Canard Enchaine, чия інформація про фіктивне працевлаштування дружини Фійона на пост парламентського помічника спричинили кримінальне розслідування, інтернет-видання Mediapart та недільна газета Le Journal du Dimanche отримали погрози смерті протягом останніх шістьох днів.

За даними джерела, знайомого із ситуацією, фінансова прокуратура та троє слідчих суддів, які займаються справою Фійона, також стали мішенню залякувань.

"Таке залякування є неприйнятним у демократичній державі та відбувається в атмосфері, де вже є нездорові та небезпечні висловлювання на адресу журналістів з боку політиків", - заявив Крістоф Делор, генеральний секретар "Репортерів без кордонів" у заяві минулого тижня, коли були отримані перші погрози.

Спілка журналістів SNJ-CGT заявила, що погрози спрямовані на "затикання рота журналістам, щоб завадити їхній роботі та їхнім дослідження в контексті справи Фійона".

Повідомляється, що паризька прокуратура розслідує справу.

Нагадаємо, що 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

24 лютого фінансова прокуратура Франції (PNF) відкрила судове слідство у справі про фіктивне працевлаштування дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона.

Нещодавно проти дружини кандидата у президенти Франції Франсуа Фійона Пенелопи розпочали формальне розслідування у справі про фіктивне працевлаштування.

Пенелопа Фійон протягом декількох років числилася в списках співробітників французького парламенту, що дозволило їй отримати близько 680 тисяч євро за вирахуванням соціальних відрахувань. Зараз слідчі перевіряють, чи вона була найнята фіктивно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme