Американські ЗМІ "накопали" реальні виплати Манафорту з "чорної каси" ПР

Американське інформагентство Associated Press знайшло підтвердження платежів з тіньової бухгалтерії Партії регіонів політтехнологу Полу Манафорту, який потім керував передвиборчою компанією чинного президента США Дональда Трампа

У новій статті на сайті агентства підтверджується платіж Манафорту з белізького офшору Neocom Systems Limited, у якого був рахунок в Киргизстані, передає Depo.ua.

"AP раніше було не в змозі самостійно перевірити платіж 750 тис. дол., відправлених в компанію Манафорта, але нещодавно отримані фінансові звіти відображають отримання Манафортом виплат з цього платежу. Записи показують, що " Davis Manafort " (фірма політтехнолога - ред.) отримала суму від NeoCom Systems на наступний день після дати виставлення рахунку", - сказано у статті.

Для переведення Манафорту 750 тисяч доларів був використаний договір між компанією "Davis Manafort" і офшорним підприємством Neocom Systems Limited, яке зареєстроване в податковому раю на Белізі.

"При цьому гроші надійшли Манафорту не за політичні консультації, а за нібито... продаж комп'ютерного обладнання в кількості 501 одиниця на суму 750 тис. доларів. Причому гроші Манафорту на його рахунок в Америці були переведені не з України і навіть не з Белізу, а з Киргизстану", - йшлося в статті Лещенка.

Агентство також знайшло документи, що підтверджують виплату фірмі Манафорта у 2007 році 455 249 дол., що також відображено у "амбарній книці" Партії Регіонів. Як пише агентство, ця виплата була здійснена від компанії Graten Alliance Ltd., яка також була зареєстрована в Белізі, а тепер неактивна.

Нагадаємо, що торік детективи НАБУ отримали докази здійснення нелегальних виплат з "чорної каси" Партії регіонів Полу Манафорту, який раніше працював з українським екс-президентом Віктором Януковичем, а в подальшому – займався виборчою кампанією новообраного президента США Дональда Трампа.

Проте Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів із "чорної бухгалтерії" ПР. За його словами, "всі політичні виплати, які прямували до нього, призначалися для команди (як місцевої, так і за кордоном), яка проводить для нього опитування та дослідження".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme