У Македонії влаштували протести під парламентом

У столиці Македонії Скоп'є відбулись акції протесту під парламентом, учасники якого вийшли з картонними щитами в руках, які символізують захист країни від контролю з боку коаліції соціал-демократів і етнічних албанців

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода", під час акції мітингувальники звинуватили президента Георге Іванова в тому, що він відмовився дати коаліції мандат на формування нового уряду, хоча вона і має більшість в парламенті.

Протестуючі пройшли від будівлі уряду під стіни парламенту, вимагаючи нових виборів і відмови від планів зробити албанську другою державною мовою.

Відзначається, що США і Європейський союз закликали ВМРО-ДПМНЕ (Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія македонської національної єдності, - ред.) припинити тактику протидії, яка продовжить політичну кризу в країні.

Нагадаємо, що днями прес-секретар Єврокомісії Майя Косьянчич заявила, що новий уряд Македонії "має бути створено без подальших зволікань на основі парламентської більшості, яка там є".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme