UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Лівії на ринку можна купити раба за 200 доларів

У Лівії діють ринки рабів, до яких потрапляють африканські мігранти

Про це заявила Міжнародна організація з міграції, передає Depo.ua із посиланням на Euronews.

Утікачі з країн Субсахарської Африки, яким вдалося вирватись з полону, розповідають, що работоргівлею керують лівійці за допомоги ганців та нігерійців. Злочинні групи затримують мігрантів у Лівії на їхньому шляху до Європи.

Керівник місії Міжнародної організації з міграції у Лівії каже, що рабів на таких ринках тримають просто неба.

Отман Бельбейсі, керівник місії Міжнародної організації з міграції у Лівії: "На такому ринку Ви можете купити за 200-500 доларів мігранта, який може щодня працюватиме на Вас або виконуватиме Вашу роботу. Після того, як Ви заплатили за нього, Вам його передають, і Він перебуває під Вашою відповідальністю. Багатьом із них вдається утекти. Але також багатьох мігрантів тримають у неволі, а деякі з них стають в‘язнями всередині ринкової зони, де їх змушують щодня працювати."

Центром работоргівлі у Лівії стало місто Сабха, яке розташоване на непідконтрольній уряду території. Ринки розміщені у покинутих гаражах і на паркінгах.

Крім того, ООН отримала свідчення, що багатьох жінок утримують у сексуальному рабстві. Ті, кому вдалося втекти з неволі, розповідають, що мігрантів піддають тортурам та вимагають у рідних за них викуп.

Нагадаємо, що рабство існує не тільки в Африці, а й у Європі – в "ДНР" та "ЛНР".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme