Порошенко подякував міністрам закордонних справ "Вишеградської четвірки" за підтримку України

Президент України провів зустріч з Міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, Міністром закордонних справ Чеської Республіки Любомиром Заоралеком та Міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Глава держави висловив вдячність Словаччині, Чехії та Угорщині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони обговорили хід імплементації Мінських домовленостей та розвиток подій на Донбасі. Йшлося про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов'язань у рамках мінського процесу та відновлення територіальної цілісності України.

В контексті європейської проблематики керівники зовнішньополітичних відомств Словаччини, Чехії та Угорщини висловили підтримку євроінтеграційним прагненням України. Співрозмовники привітали схвалення Європейським парламентом резолюції щодо скасування візового режиму для українців.

Окрему увагу було приділено розширенню взаємодії в рамках НАТО та регіональної співпраці України з країнами "Вишеградської четвірки", головування в якій 1 липня цього року перебирає на себе Угорщина.

Нагадаємо, що Порошенко сьогодні ще й переговорив із Рексом Тіллерсоном, і той пообіцяв під час візиту в Москві не торгувати Україною в обмін на Сирію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme