В Європарламенті хочуть деокупації Криму через переговори

В Європейському парламенті пропонують створити міжнародний формат переговорів для припинення окупації Криму

 

Про це повідомили голова Комітету Європейського парламенту з закордонних справ Девід Макаллістер і глава делегації Європарламенту Даріуш Росаті під час свого візиту в Україну, повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК-Україна.

"Мінський процес залишається єдиним доступним шляхом мирного повернення цих територій під повний контроль України. Дотримання режиму припинення вогню і відведення важкої зброї є двома передумовами для подальшого просування в мирному процесі. Також ми передали прохання, висловлену в недавній резолюції Європарламенту, по вивченню можливості створення міжнародного формату переговорів, спрямованого на припинення окупації Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, депутати Європарламенту заявили про повну підтримку українських реформ. "П'ять великих реформ, визначених урядом - охорони здоров'я, освіти, пенсій, приватизації державних підприємств і реформа орного ринку землі, - дуже важливі для рівня життя народу України та економічного розвитку держави. Ці реформи заслуговують на нашу повну підтримку", - сказали вони.

Нагадаємо, нещодавно лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував створити окремий міжнародний майданчик щодо Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme