В Литві учителі страйкують проти подовження навчального року

Акція протесту проти подовження навчального року, запропонованого раніше міністерством освіти Литви, відбулася в понеділок у Вільнюсі

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Пропозицію про подовження навчального року на два тижні внесено в програму уряду, міносвіти вказує, що продовження навчального року підвищить якість освіти учнів. Раніше міністр освіти Литви Юргіта Петраускене повідомила, що навчальний рік планується продовжити на 10-15 днів.

Близько 400 осіб біля будівлі міністерства освіти в Вільнюсі висловили невдоволення у зв'язку з пропозицією Міносвіти скоротити канікули і продовжити навчальний рік.

"Нічого спільного з якістю освіти продовження навчального року не має. Ми провели аналіз і з'ясували, що в Іспанії, скажімо, в країні, де діє найдовший навчальний рік з усіх країн ЄС, там успіхи учнів не вище наших. Ми, згідно успішності, десь посередині знаходимося ", - сказав учасник акції протесту, член профспілки працівників системи освіти Гінтарас Капас.

Міністр освіти Юргіта Петраускене біля будівлі міносвіти в понеділок заявила журналістам, що від результатів учнів залежить майбутнє Литви.

"Ми всі хочемо якомога більше відпочивати, але я вважаю, що від результатів навчання залежить і майбутнє Литви. На жаль, за останніми результатами, наші показники стають все гіршими, а відпочиваємо ми чотири місяці на рік", - сказала Петраускене.

Організатором акції протесту виступила профспілка працівників системи освіти Литви.

Нагадаємо, що в Словенії вчителі страйкували через своє незадоволення рівнем фінансування освіти в країні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme