Собчак звернулася до Путіна з приводу теракту в Петербурзі

Російська телеведуча Ксенія Собчак гостро висловилася на адресу Володимира Путіна з приводу теракту в Санкт-Петербурзі

Телезірка закликала президента Росії потурбуватися про безпеку країни замість безглуздої боротьби з опозицією.

Собчак звернулася до Путіна в ефірі телеканала "Дождь", передає Depo.ua.

За її словами, теракт дивом не зачепив її родину у Пітері.

"3 квітня, в день теракту в пітерському метро, ви були у вашому рідному місті, і теракт – заплановано чи ні – стався буквально у вас "під носом". Не так близько, звичайно, як вбивство Нємцова, але все одно близько. У цей момент ви захоплено розмовляли з вашим білоруським колегою Олександром Лукашенком. Можливо, обмінювалися досвідом – як краще розганяти молодіжні мітинги, – у них є модні водомети, а у вас поки що немає. А в цей час моя тітка, мамина сестра, була за 40 метрів під землею, в тому самому перегоні метро. Через 10 хвилин після того, як її поїзд проїхав Техноложку, вибухнула бомба. Тільки ці десять хвилин відокремили мою сім'ю від великої людської трагедії", – зазначила телеведуча.

Дорікнула Путіну, що той з усіма ресурсами ФСБ не зміг відвернути атаку.

"Чому це сталося у вашому місті, де ви особисто знаєте всіх вищих офіцерів ФСБ? По всьому світу теракти. Вибухи в Лондоні, в Парижі розстріли… Накочують хвилі насильства з усіх сторін – і розступаються, огинаючи Пітер. Тому що зазіхнути на Пітер – це зазіхнути на всю імперську історію великої держави і на ваше багаторічне президентство. Вони вчинили масове вбивство у вас вдома. Ви з кремлівської висоти спостерігаєте, як одні КДБшники їдять інших, дружать з бізнесменом Михальченком, майже доїли МВС. І тільки відділи "Е" з боротьби з блогерами та міськими божевільними недоторканні і розростаються по країні", – сказала Собчак.

"Чиновники у відповідь на трагедію влаштовують чергові "путінги", на яких зганяють бюджетників і студентів. Спецслужби замість боротьби з тероризмом цілодобово ловлять "навальнят" у соцмережах", - констатує ведуча.

"Можливо, інакше, не пропустили б Акбарджона Джалілова, який жив у вашому місті шість років, ліпив суші і був членом радикальних угруповань у тому ж "Вконтакте". Правда, "геть путіна" він не писав. Може, тому на нього не звернули уваги?", – запитує Собчак.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга сталось кілька вибухів у вагонах метро. За даними російського МОЗ, внаслідок вибуху загинули 14 людей, ще 51 людина постраждала.

Зазначимо, одразу після теракту російські медіа-ресурси опублікували фото мусульманина Нікітіна, як ймовірного автора вибуху в метро Санкт-Петербургу, але він виявився не причетним до вибуху.

Потім смертником назвали Джалілова. Його смерть офіційно підтвердив Слідчий комітет Росії, а його сім'ю було допитано.

Крім того, у ЗМІ з'явилась інформацію, що Джалілов живий і не причетний до вибуху.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme