На Росії визнали, що туристи втомилися від Криму

Лідером із запланованого відпочинку росіян на травневі свята виявилася Туреччина, за нею Греція, Кіпр і Чехія, російські курорти не користуються такою популярністю

Про це повідомила голова Асоціації туроператорів Росії Майя Ломідзе, передає Depo.ua з посиланням на "Газету.ру".

Російські курорти займають лише п'ятий рядок рейтингу.

Експерти очікували, що повернення Туреччини призведе до перерозподілу потоків на виїзних напрямках, які виграли від її закриття, - таких як Кіпр, Греція, Іспанія. Однак цього не сталося.

Вартість турів по Росії в 2017 році може вирости на 10-20%. У низки операторів обсяг бронювання путівок до Туреччини перевищує навіть благополучні 2013-2014 роки, але разом з тим не менша активність спостерігається на інших середземноморських напрямках.

"Ми пов'язуємо це зі зміною економічної ситуації і з втомою людей від обмеження себе у відпочинку. Людям набридло економити, вони готові їздити", - повідомила глава АТОР.

У АТОР відзначили, що пожвавлення попиту на виїзних напрямках призвело до відтоку відвідувачів з російських курортів. Середня вартість відпочинку по всіх об'єктах розміщення виросла для подорожуючих по Росії на 15-20%. При цьому якість сервісу за рік практично не змінилося, тому багато росіян сподіваються на швидке відкриття Єгипту. Особливо не хочуть люди відпочивати в анексованому Криму.

"В цілому позитивна динаміка на внутрішньому ринку зберігається, попит буде трохи вище, ніж в 2015 році, і можна порівняти з 2016-м, але ажіотажу немає. Причини економічні - на наших курортах виросли ціни, а сервіс залишився на колишньому рівні. Якщо порівнювати Краснодарський край і Крим, то в більшій мірі зниження торкнулося Криму", - сказала Ломідзе.

У цій ситуації російським туристам вигідніше відпочивати в інших країнах, де набагато краще якість сервісу при конкурентних цінах, додала вона.

За офіційними даними, протягом 2016 року Крим відвідали 5,5 млн туристів. А от з початку 2017-го – лише 243,5 тисяч туристів. За січень - березень 2017 року готелях і санаторіях Криму відпочили 109,1 тис. організованих туристів. Середнє завантаження санаторіїв і готелів з початку року склало 24,7%, в березні - 29,9%.

Загалом тільки 32% росіян, які планують подорож, хочуть відпочивати в межах країни, а 68% відправляться за кордон.

Нагадаємо, що в Криму люди ламають ноги під час екскурсій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme