Молодиком з вибухівкою в Осло виявився росіянин з Кавказу, – ЗМІ

Затриманий в Осло 17-річний росіянин, підозрюваний в причетності до підготовки теракту, є вихідцем з Північного Кавказу і перебуває в статусі прохача притулку

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Новую газету".

За даними джерела видання, молодий чоловік прибув з батьками до Норвегії в 2010 році. Наданий йому адвокат Осі Карині Сігмонн стверджує, що її підзахисний негативно відноситься до забороненої в Росії терористичної організації "Ісламська держава", жодних не планував, провини не визнає. Те, що сталося ж пояснює "хлоп'ячою витівкою".

При цьому правоохоронці поки не називають імені росіянина, бо він є неповнолітнім і йому ще не висунуте офіційне звинувачення. Поліція вже заявила, що юнак входив до гуртка радикальних ісламістів. За словами глави Поліцейської служби безпеки (PST) Бенедикта Бьорнланда, його підозрюють в зберіганні вибухових речовин. Сьогодні відбудеться досудове слухання, після якого можливе офіційне звинувачення.

Нагадаємо, що ввечері 8 квітня поліція Осло затримала підозрілого молодика під мостом Акерсельва. При собі у хлопця була коробка розміром 30х30, а в ній предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій. Після екакуації людей з району сапери на місці знищили бомбу. Офіційних заяв російська дипмісія поки не зробила.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme