Міноборони Британії: Росія винна у кожній смерті від хіматаки в Сирії

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Росія винна у кожній смерті цивільного від хімічної атаки, що була здійснена минулого тижня в Сирії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

У статті для the Sunday Times Феллон написав, що Кремль несе відповідальність як поручитель і головний захисник режиму президента Башара Асада.

Феллон заявив, що газова атака, що відбулась минулого вівторка, була "варварською, аморальною і незаконною" і відповідь в якості ракетного удару президента США Дональда Трампа була правильним рішенням.

Стосовно Росії Феллон написав, що цей військовий злочин стався у них на очах.

"За останні кілька років вони мали всі можливості натиснути на важелі і зупинити цю громадянську війну. Росія повинна показати рішучість, щоб примусити цей режим до послуху", - написав міністр.

"Посилаючи ракети "Томагавк", для атаки аеродрому, літаків і обладнання, які, як вважають, були використанні для хіматаки, він (Трамп-ред.) послав потужний сигнал сирійському режимові, щоб той двічі подумав перш ніж використовувати газ в майбутньому", - вважає Феллон.

Він додав, що Асад має піти, щоб розпочався процес пошуку стабільності.

"Той, хто використовує бочкові бомби і хімічні речовини для вбивства своїх людей, просто не може бути майбутнім лідером Сирії", - констатував міністр оборони Великої Британії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme