В Україні виявили ще одну "газову" абонплату. Гройсман звелів розібратися

В Україні вже кілька років діє так звана абонплата за користування димовими каналами, через які спалюється газ

Наразі вона досягає 100 грн на місяць, повідомив народний депутат Сергій Міщенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Depo.ua.

"Лише на минулому тижні було єдине роз'яснення, що неможливо брати цю абонплату з людей. Але районні адміністрації вимагають брати норму. Це ж мільярди, які осідають в кишенях чиновників", - розповів нардеп.

У відповідь прем'єр-міністр України Володимир Гройман дав доручення Міністерству регіональної політики розібратися в цьому питанні. Однак зауважив, що в багатоповерховій міській забудові "це питання врегульовується квартплатою, яку встановлюють місцеві органи влади".

Нагадаємо, що в Україні вже розгорівся скандал навколо так званої абонплати на газ, а насправді плати за його доставку, яку незалежний регулятор НКРЕ вирішив виділити в окремий платіж. Після таких змін сукупні видатки домогосподарств на газ на практиці мали підвищитися. Лише через скандал та несприйняття цієї ідеї в уряді, політикумі та загалом суспільстві рішення відклали на три місяці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme