У Гройсмана кажуть, що підвищення пенсійного віку не буде

Кабінет Міністрів України переконав Міжнародний валютний фонд, що немає потреби підвищувати пенсійний вік до 63 років

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева на ток-шоу "Право на владу", передає Depo.ua.

"Ми вважали це неприйнятним у нашій країні на цей момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", - сказав міністр.

За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років. У зв'язку з пенсійною реформою 2011 року, вік для виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку до 2021 року.

Нагадаємо, що, згідно з меморандумом між Україною та МВФ, пенсійна реформа в Україні має набути чинності з 1 січня 2018 року. Від цього залежать наступні кредити.

Реформа повинна включати в себе новий перелік варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку в порівнянні з нині існуючим, пропонуючи громадянину вибір терміну і умов виходу на пенсію, що залежить від загального трудового стажу. Крім того, необхідно ввести додаткові пенсійні виплати для стимулювання більш тривалої зайнятості громадян і більш пізнього їх виходу на пенсію.

Згідно з меморандумом, реформа повинна сприяти економії не менше 3% ВВП в довгостроковому плані, в тому числі за рахунок збільшення трудового стажу при виході на пенсію. Наголошується, що середній ефективний вік виходу на пенсію в Україні становить 58,5 років для чоловіків і 55,9 року для жінок, тоді як в середньому по ЄС - 63,5 року і 62,5 року відповідно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme