Горбатюк: Суд не прийме записи свідчень Вороненкова щодо Майдану

Свідчення покійного екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова у "майданівських" справах не матимуть юридичної сили в суді

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Покази Вороненкова стосувалися розвитку подій і інформації, яка у нього була як у державного чиновника щодо дій на Майдані, як на це реагували правоохоронні органи і керівництво Російської Федерації. Також вони стосувалися з'їзду, що не відбувся 22 лютого 2014 року...На жаль, це недолік нашого Кримінально-процесуального кодексу, що тільки ті свідчення можуть використовуватися, які безпосередньо почув сам суддя в судовому засіданні", - сказав Горбатюк.

Водночас він додав, що допит Вороненкова проводився під відеозапис. Отже, судді зможуть переглянути допит і оцінити його свідчення.

Нагадаємо, 23 березня у Києві, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. Його поховали 25 березня у Києві.

Зазначимо, що Вороненков був одним з ключових свідків у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme