Японського міністра змусили вибачатися за хамство на прес-конференції

 Японський міністр реконструкції Масахиро Імамура, який відповідає за ліквідацію наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1", був змушений публічно вибачатися за хамство по відношенню до журналіста, який задав йому питання про відповідальність держави за долі добровільних біженців з районів, що постраждали в результаті атомної катастрофи

Про це повідомляє Depo.ua посиланням на телеканал NHK.

"Я був надмірно емоційний, прошу вибачення", - заявив в одній з комісій нижньої палати парламенту цей ветеран правлячої Ліберально-демократичної партії, неодноразово займав різні пости в уряді.

Імамура роздратувало питання, пов'язане з тим, що він раніше натякав на небажання надавати допомогу так званим добровільним біженцям з районів, які стали потенційно небезпечними після аварії на АЕС "Фукусіма-1". Оскаженілий Імамура зажадав від наполегливого журналіста "вийти із залу і більше ніколи не повертатися". Коли той відмовився підкоритися і продовжував ставити запитання, міністр у гніві кинув йому: "Заткнись!"

Опозиційна Демократична партія Японії вже зажадала відставки Імамури. Однак той поки сподівається на вибачення - не тільки перед журналістом, а й перед евакуйованими з району лиха в зоні АЕС "Фукусіма-1".

"Я наполегливо буду продовжувати роботу заради полегшення страждань цих людей", - заявив міністр в парламенті.

Після аварії із зони АЕС було евакуйовано близько 174 тис. людини. В даний час проводяться дезактиваційні роботи все більше районів навколо станції оголошуються придатними для життя, проте їхні колишні жителі повертаються туди неохоче.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme