ВООЗ спрогнозувала, які штами грипу будуть циркулювати в наступному сезоні

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала включити до складу вакцин кілька штамів грипу

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала прогноз циркуляції штамів грипу в північній півкулі в наступному сезоні і рекомендувала включити їх у склад вакцин, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, посилаючись на лист ВООЗ, пише Depo.ua.

"Тривалентні вакцини для використання в сезоні грипу 2017-2018 років повинні містити компоненти, що захищають від штамів: А/Michigan/45/2015 (гілка 6В.1), подібний A (H1N1) pdm09; А/Hong Kong/4801/2014 (H3N2); B/Brisbane/60/2008. Для чотирьохвалентної вакцини рекомендують включати додатково компонент для захисту від грипу B/Phuket/3073/2013", – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ВООЗ, прогнози щодо циркуляції штамів вірусу грипу ґрунтуються на аналізі минулорічної циркуляції. Після отримання рекомендацій виробники вакцин можуть приступити до виготовлення.

Вакцинуватися від грипу лікарі рекомендують починаючи з вересня, проте можна робити щеплення протягом всього сезону. В Україні не виробляють вакцин від грипу, вони не купуються з держбюджету, тому в МОЗ не можуть вплинути на кількість доз, які завезуть в Україну.

"У минулому році найбільше зробили щеплення вакцинами, які придбали за кошти місцевого бюджету, підприємств і власні кошти. Тому, щоб не було дефіциту вакцин, місцевій владі слід вже починати формувати потребу в препаратах", - резюмувала заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Оксана Сівак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося заяві ВООЗ, що в Європейському регіоні щорічно відбуваються 128 тисяч самогубств.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme