В Україні тепер можна офіційно "пробити по базі" усі документи

В Україні з'явився новий онлайн-сервіс перевірки недійсних документів, який допоможе громадянам уникнути шахрайських схем

Про це повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, повідомляє Depo.ua.

"За допомогою нового онлайн-сервісу можна швидко та безкоштовно зробити перевірку в базах даних недійсних, викрадених або втрачених паспортів міграційної служби та МВС, що дасть можливість, зокрема, уникнути окремих видів шахрайства за допомогою підроблених документів", - зазначив він.

За словами Соколюка, найпоширенішим видом шахрайських оборудок є отримання кредитів за чужими документами, у яких переклеєна фотокартка, є і схеми здачі в оренду житла шахраям, прокат обладнання тощо.

Тепер завдяки новому сервісу кожен має змогу перевірити особу, з якою має справу. Треба лише ввести номер та серію паспорта, щоб з'ясувати, чи справжнім є документ. Це можна зробити.

Соколюк зауважив, що завдяки впровадженню нових біометричних паспортів підробка стане згодом неможливою, однак наразі заміна відбуватиметься тривалий період, і тому новий онлайн-сервіс дасть змогу уникнути будь-яких зловживань у сфері обігу паспортів старого зразка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme