В Амстердамі сотні чоловіків провели акцію на підтримку геїв

В Амстердамі сотні чоловіків пройшли по місту, взявшись за руки на знак солідарності з двома геями, яких в минулі вихідні побили в голландському Арнемі

До акції підтримки приєдналися чоловіки з різних міст світу, повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

Мирний марш був однією з реакцій суспільства на побиття подружньої пари, яку побили при поверненні з вечірки рано вранці 2 квітня. За їх словами, невдоволення нападників викликав той факт, що вони йшли, тримаючись за руки. П'ятьом підліткам, підозрюваним у нападі, 6 квітня повинні бути пред'явлені звинувачення в спричиненні тяжкої шкоди здоров'ю.

Нідерландські правозахисники та представники громадськості гостро відреагували на інцидент в Арнемі. Прем'єр-міністр Марк Рютте засудив напад на одностатеві подружжя.

"Те, що сталося, - це жахливо", - сказав він, запевнивши, що рішення проблеми гомофобії буде головним пріоритетом його уряду.

В акції на підтримку нідерландських геїв взяли участь як представники ЛГБТ-спільноти, так і чоловіки з традиційною сексуальною орієнтацією. Заклики до солідарності поширювалися в соцмережах з хештегом #allemannenhandinhand.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme