UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шведська компанія почала вживляти мікрочіпи в тіла співробітників

Керівництво шведської компанії початок вживляти своїм підлеглим крихітні підшкірні чіпи

Процедуру на добровільній основі пройшли вже 150 співробітників, повідомляє Depo.ua з посиланням на CNBC.

"Найбільша перевага я думаю, це - зручність нових чіпів. Вони можуть замінити багато речей, які у вас є, наприклад кредитні карти або ключі", - розповів Патрік Местертон, співзасновник і генеральний директор Epicenter.

Імплант можна використовувати в якості пропуску або банківської карти. Також чіп дозволяє відкривати двері, управляти принтером та іншим офісним обладнанням і навіть оплачувати їжу в кафе компанії. Пристрій імплантують між великим і вказівним пальцями руки, процедура проходить досить швидко і безболісно.

"Звичайно, додати річ у ваше тіло - це досить серйозний крок. Але з іншого боку, я маю на увазі, люди вже імплантують речі в свої тіла, наприклад кардіостимулятори. А кардіостимулятор - більш серйозна штука, ніж невеликий чіп, який може взаємодіяти з пристроями", - додав Местертон, розповідаючи про свої сумніви з приводу операції. Втім, процедуру чіпування він пройшов одним з перших.

Додамо, що маленькі імпланти використовують технологію Near Field Communication (NFC), таку ж, яка застосовується в безконтактних кредитних картах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme