ЗМІ знайшли у Кадирова один із найшикарніших бізнес-літаків у світі

До десятиліття перебування при владі в Чечні Рамзана Кадирова журналісти провели розслідування про ймовірний супер-джет правителя Чечні за 80 млн дол.

Матеріал розміщений на сайті "Дождя", передає Depo.ua.

"Кадиров ніколи не визнавав, що користується приватним літаком, але, якщо простежити за його публікаціями в соціальних мережах, виявиться, що глава Чечні це не особливо приховував. Фото і відео бізнес-джета нерідко з'являються в його інстаграмі. Номер борту глава Чечні не афішував. На одному з авіафорумів Кадирову приписується борт з номером VQ-BVQ. За даними трекінгових сайтів, цей номер дійсно належить бізнес-джету Airbus A319-133", - йдеться в повідомленні.

Графік переміщення цього бізнес-джета також збігається з перельотами Рамзана Кадирова і близьких йому людей.

У березні співак і друг Рамзана Кадирова Тимур Юнусов, який виступає під псевдонімом Тіматі, опублікував у своєму Інстаграмі фото з салону приватного літака і зазначив на фотографії самого главу Чечні.

Інтер'єр, який був відображений на фото, ідентичний салону бізнес-джета Airbus ACJ319 - одного з найшикарніших приватних літаків у світі. У нього найпросторіший салон у світі серед літаків бізнес-класу. У літаку обладнані вітальня, спальня, офіс, ванна, переговорна на 12 осіб з великим рідкокристалічним дисплеєм і засобами спецзв'язку.

Ціна Airbus ACJ319, за даними спеціалізованих сайтів, може досягати 80 млн дол.

Салон Airbus Corporate Jet 319

На сьогодні літаком управляє російська компанія "ВіпДжет". Це підтвердив виданню її гендиректор Андрій Горохов: "Ми управляємо цим літаком, не маючи у власності ні літака, ні екіпажу". Компанія здійснює техобслуговування літака, забезпечення кожного рейсу, підготовку екіпажу, страхує його тощо. За словами Горохова, тільки послуги його компанії коштують власникові не менш як 10 тисяч євро на місяць, не враховуючи витрат на паливо і техобслуговування. Заправка паливом на один політ також коштує декілька десятків тисяч євро. Горохов відмовився назвати власника літака.

За даними сайту flightaware.com, цей літак належить компанії Edelweiss Avia Ltd. Компанія з такою назвою знаходиться в офшорній зоні - в офіційному реєстрі юридичних осіб Бермудських островів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme