У Клімкіна отримали від Європарламенту "безвізову гарантію"

Зареєстрована в Європарламенті поправка про скасування візового режиму для України не буде мати підтримки

Про це написала в Facebook заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає Depo.ua.

"На жаль, в українських ЗМІ широко розповсюджується новина про те, що найменша політична група Європарламенту "Європа свободи та прямої демократії", яку очолює британський євроскептик Найджел Фарадж, внесла законодавчу пропозицію щодо ненадання Україні безвізового режиму", - написала Зеркаль.

Вона зазначила, що провела зустріч з доповідачем Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ з питання безвізу для України Марією Габріель, і та висловила впевненість, що процес підготовки до дебатів і голосування за лібералізацію візового режиму проходить в плановому порядку.

Габріель очікує, що безвіз отримає необхідну підтримку європарламентарів під час дебатів 5 квітня і подальшого голосування 6 квітня.

"Пропаганда і негативні новини поширюються швидко, але це не зашкодить процесу прийняття Європейським парламентом довгоочікуваного рішення, незважаючи на те, що так зване "російське лобі" всіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України", - написала Зеркаль.

Нагадаємо, що Європарламент сьогодні 5 квітня проведе дебати, а 6 квітня проголосує за надання безвізового режиму для українських громадян.

Напередодні ЗМІ повідомили, що в Європарламенті кілька представників політичної групи "Європа свободи і прямої демократії" виступили проти надання Україні безвізового режиму, зареєструвавши відповідну поправку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme