Україна розробила для Китая десантний корабель

Китай побудував малий десантний корабель на повітряній подушці спільного з Україною проекту 958 "Бізон"

Третій човен цієї серії помітили на судноверфі в Гуанчжоу, повідомляє Depo.ua з посиланням на Український мілітарний портал.

Контракт на постачання чотирьох таких кораблів загальною вартістю 320 млн доларів був підписаний в 2009 році. За умовами 2 кораблі збудували в Україні, а ще 2 – в Китаї.

Українська сторона виконала свої зобов'язання у березні 2014 року незважаючи на політичну складову – росіяни окупували АР Крим та відібрали суднобудівельний завод "Море" який будував ці МДК.

Подальша доля цього контракту була невідома.

Повідомляється, що найбільший у світі амфібійний десантний корабель на повітряній подушці проекту 958 призначений для прийому з обладнаного або необладнаного берега бойової техніки і особового складу морських десантів, перевезення їх морем, висадки на необладнане узбережжя і вогневої підтримки десантних військ. Також він може здійснювати транспортування мін і встановлення мінних загороджень. Даний корабель здатний узяти на борт 150 тон вантажу, це: 10 БТР і 150 військовослужбовців, або 3 танки і до 500 солдатів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme