Рада уніфікувала правила перетину перехресть з круговим рухом

Верховна Рада України ввела єдині правила перетину транспортними засобами перехрестя, де організовано круговий рух

За відповідний законопроект "Про внесення змін до статті 41 Закону України" Про дорожній рух "(щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)" №4246 у вівторок за основу проголосувало 242 народних депутата, в цілому - 234 депутати, повідомляє Depo.ua.

Так, в закон "Про дорожній рух" пропонується ввести раніше відсутню норму: перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, складна соціально-економічна ситуація в Україні призвела до відсутності дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автомобільних дорогах. Також в кожному місті діє правило перетину перехрестя з рухом по колу, що викликає аварійність на таких ділянках. Тому сьогодні в суспільстві затребувані зміни, яким запроваджуються єдині правила перетину транспортними засобами перехрестя, де організовано круговий рух.

"Одне з перших кілець, розроблених за схемою Roundabout - це побудоване в 1907 році архітектором Джоном МакЛареном кільце для руху автомобілів і трамваїв Hanchett Residence Park в місті Сан Хосе, Каліфорнія. У країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху Roundabout. Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80% ", - говориться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, Рада позбавила "Укравтодор" права забороняти рух машин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme