UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Польща найбільше постраждає від Brexit, - ЗМІ

Від виходу Великої Британії з Європейського Союзу найбільше постраждає Польща

Відомо, що Польща отримала найбільшу фінансову допомогу від ЄС, а також найбільшим постачальником на континенті трудових мігрантів, повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

Крім того, Польща складає третину від всіх мешканців, які живуть у Великій Британії. Аеропорт "Ольштин-Мазури" відновлений за 31 млн європейських грошей та обслуговує майже мільйон поляків, які постійно живуть чи працюють у Великій Британії.

"Очевидно, що Brexit вкрай важливий для нас. Якщо ми не впораємося з цим успішно, це зашкодить внутрішньому ринку", - зазначив заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманські.

Польща з моменту приєднання її до ЄС отримала фінансову допомогу у розмірі 250 млрд, тому якщо країни ЄС швидше інтегруватимуться після Brexit, то економіка Польщі об'ємом 477 млрд залишиться далеко позаду.

"Найбільший успіх Польщі полягає не в тому, скільки коштів в ЄС вона поглинула, а в тому, наскільки її економіка відкрилася і виграла від єдиного ринку. Якщо деякі члени ЄС почнуть покращувати свої відносини без Польщі, ми, безумовно, програємо", - повідомив міністр фінансів Мирослав Гроніцькі.

Крім того, у 2015 році економіка Польщі зросла на 3,9% завдяки допомозі ЄС, в минулому році її зростання сповільнилось до 2,8% через спад європейських інвестицій.

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала лист, який офіційно розпочинає процедуру виходу країни з ЄС.

13 березня парламент Британії наділив Терезу Мей повноваженнями запустити Brexit, а 16 березня королева Єлизавета II схвалила відповідний закон, після чого він вступив в силу.

29 березня ЗМІ повідомили, що Європарламент може ветувати угоду щодо Brexit.

Як відомо, референдум про вихід Великої Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більше половини британських виборців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme