На Росії хочуть повернути смертну кару для терористів

У Держдумі Росії ініціюють повернення смертної кари для терористів та їх пособників

Ініціативу озвучив голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов після здійснення теракту в метрополітені Санкт-Петербурга 3 квітня, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

На Росії понад 20 років діє мораторій, до якого запропонували внести виключення.

"У нас закон досить жорсткий щодо терористів, але я вважаю, що давайте розглянемо для таких категорій можливість повернути вищу міру покарання", – сказав Піскарьов.

"Ми терористів виловлюємо, саджаємо у в'язницю. Тим не менш, виходить, що потрібно жорсткіше реагувати", – вважає він.

За його словами, вища міра покарання могла б застосовуватися і щодо організаторів терактів, їх пособників і підбурювачів", – додав депутат.

У свою чергу, голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов вважає превентивну роботу набагато важливішою, ніж ведення з терористами "гонки вбивств".

"Невідворотність покарання, ефективність правоохоронних органів, чіткість взаємодії спецслужб різних країн, жорстке покарання пособникам та спонсорам тероризму – якщо все це буде, то число терактів значно зменшиться. Адже теракт – це фінальний акт, вершина айсберга, під час якого виконавець нерідко гине. Але цьому акту передувала витратна і копітка робота, а також успішне вербування, збір коштів та виготовлення знарядь смерті. Набагато важливіше втрутитися на цих стадіях, бо це призведе до невдалих атак", – зазначив Косачов.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Санкт-Петербурга сталось кілька вибухів у вагонах метро. За даними російського МОЗ, внаслідок вибуху загинули 14 людей, ще 51 людина постраждала.

Пізніше стало відомо, що ймовірно теракт здійснив уродженець Киргизстану, який отримав російське громадянство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme