Герасимов розповів про гарячі "газові" дебати на засіданні фракції БПП

Новий голова фракції БПП Артур Герасимов розповів подробиці вчорашнього засідання фракції за участі президента Петра Порошенка

Про це він повідомив журналістам в кулуарах Верхоної Ради, передає Depo.ua.

"Я дуже вдячний за довіру депутатам нашої фракції, які майже одноголосно обрали мене на цю важливу посаду. Це велика довіра, але, однозначно, дуже велика відповідальність. Важка робота попереду", - сказав Герасимов, коментуючи своє обрання на посаду голови фракції БПП.

Він також повідомив, що на вчорашньому засіданні за участі голови НКРЕ КП Дмитра Вовка обговорювалось питання введення абонплати на газ. "Були дуже жваві обоговорення. Ми дуже вдячні президенту, що він почув представників нашої фракції. Всі чули заяву президента про те, що такі рішення не можуть ухвалюватися без обговорення з громадськістю", - сказав лідер фракції.

Він додав, що вже бачив офіційне повідомлення НКРЕ КП про те, що на найближчому засіданні органу буде розглядатися питання щодо призупинення рішення про введення абонплати за газ.

Нагадаємо, 3 квітня на засіданні фракції БПП обрали нового голову Артура Герасимова.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня будуть платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.

Проте президент Петро Порошенко закликав призупинити це рішення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme