Україна і Канада підписали угоду про військове співробітництво

Домовленість про співробітництво у сфері оборони підписали сьогодні в Оттаві міністр оборони України Степан Полторак та міністр оборони Канади Харджит Сейджан

Україна і Канада підписали угоду про вій…

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства України в Канаді.

Угода має закріпити військове партнерство між двома країнами і створити законодавче поле для щільнішої співпраці між збройними силами.

"Підписання домовленості – важливе для військової співпраці та сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади, - заявив міністр оборони України Степан Полторак після підписання угоди. – Це дозволить покращити забезпечення ЗС України сучасною військовою технікою та озброєнням. Українська сторона високо цінує допомогу, яку Канада спільно із союзниками надає ЗС України".

За словами посла України Андрія Шевченка, домовленість визначає п'ять пріоритетних напрямків співпраці: 1) оборонні дослідження, розробки та виробництво; 2) матеріальне забезпечення; 3) логістика; 4) оборонна політика; 5) військова освіта. На його думку, підписання угоди є логічною відповіддю на агресію Росії в Україні.

"Це зріла угода братів по зброї – ми фіксуємо на папері те партнерство, яке за останні роки збудували наші військові, - зазначив посол. – У нас є спільний оборонний інтерес: ми маємо спільного сусіда, який не поважає кордони, він несе обом нашим країнам загрозу, ми будемо працювати разом, щоб змусити цього сусіда поважати міжнародне право".

Підписання домовленості відбулося у рамках ширших переговорів між оборонними відомствами України та Канади, які проходять в Оттаві.

Нагадаємо, що у березні Канада продовжила до 2019 року військову тренувальну місію UNIFIER у складі близько 200 канадських військових. Канада послідовно підтримує політику санкцій та спільного міжнародного тиску на Росію від початку збройної агресії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme