На Камчатці стався землетрус. Вулкани викидають стовпи попелу

Землетрус магнітудою 4,8 стався на східному узбережжі Камчатки (Росія)

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Сейсмічна подія сталася в акваторії Тихого океану. Епіцентр знаходився на глибині близько 42 кілометрів на 121 кілометрі на південний схід від Петропавловська-Камчатського. Енергетичний клас землетрусу склав 11,2", - розповів представник Камчатської філії Геофізичної служби РАН.

Він зазначив, що в різних районах в Петропавловську-Камчатському підземні поштовхи відчувалися силою до двох балів.

Разом з тим вулкани Камбальний і Ключевський викинули стовпи попелу на Камчатці, повідомляє місцеве управління МНС.

"Згідно із супутниковим даними Камчатської групи реагування на вулканічні виверження, в понеділок вранці за місцевим часом на вулкані Камбальний зафіксовані попільні викиди. Висота викиду попелу становила до 7 тисяч метрів над рівнем моря", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з урахуванням напрямку вітру попільний шлейф поширився на 100 кілометрів в східному напрямку від вулкана, в бік Тихого океану. На шляху поширення пеплового шлейфу населені пункти відсутні.

Крім того, в понеділок викид попелу на висоту 6 тисяч метрів над рівнем моря зареєстрований на вулкані Ключевський. За даними рятувального відомства, за останні дні на вулкані відбулося відразу кілька таких викидів.

Обом вулканам присвоєно підвищений "помаранчевий" код авіаційної небезпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 лютого в акваторії Тихого океану біля півострова Камчатка стався землетрус магнітудою 4,8 балів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme