У Луценка закрили справу проти "потерпілого" Охендовського

Генеральна прокуратура України не побачила порушень у діях антикорупційників, тому закрила кримінальне провадження щодо можливого незаконного притягнення до відповідальності голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського 

Про це повідомило джерело в Генпрокуратурі, пише Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

"Закрили провадження, яке Печерський суд зобов'язав ГПУ відкрити і визнати Охендовського потерпілим", – сказав співробітник ГПУ.

"Провадження закрите у зв'язку із відсутністю в діях Холодницького, Ситника та детективів НАБУ ознак складу кримінальних правопорушень", – додав він.

Цю інформацію також підтвердила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року керівник САП Назар Холодницький підписав підозру Охендовському у справі про "амбарну книгу" Партії регіонів.

За словами Холодницького, документами так званої "чорної бухгалтерії" ПР підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів на загальну суму 16 734 доларів.

Дві експертизи підписів голови ЦВК в "амбарній книзі" ПР підтвердили їх достовірність.

17 березня Охендовський заявив, що ГПУ визнала його потерпілим у кримінальному провадженні про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

У НАБУ, в свою чергу, заявили про намір розслідувати справу Охендовського до 14 квітня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme