Екс-офіцер КДБ в лондонському суді звинуватив Путіна в «кришуванні» наркокартеля

Колишній офіцер Комітету держбезпеки Юрій Швець заявив про причетність президента Росії Володимира Путіна до наркоторгівлі в 90-х роках XX століття

Екс-офіцер КДБ в лондонському суді звину…

Про це він сказав на слуханнях у справі про вбивство підполковника держбезпеки Олександра Литвиненка, передає Русская служба ВВС, передає depo.ua.

На його думку, Литвиненка могли вбити через інформацію про те, як Путін в 90-х роках «кришував» відмивання грошей колумбійського наркокартеля. Йдеться про досьє на Віктора Іванова, нинішнього директора Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків та довіреної особи Путіна. Цей документ був складений Юрієм Швецем у вересні 2006 р. за замовленням Олександра Литвиненка для компанії Titon.

Швець стверджує, що включив в досьє інформацію про зв'язки Путіна та Іванова з так званої Тамбовської ОЗУ, яка, в свою чергу, в 90-х роках займалася наркоторгівлею і відмиванням грошей одного з колумбійських наркокартелів.

На думку Швеця, дане досьє не тільки стало причиною зриву важливої ​​комерційної угоди, від якої Іванов нібито планував особисто отримати 10-15 млн дол. у вигляді «відкату», а й могло серйозно стурбувати самого Путіна.

Нагадаємо, що відкрите дізнання за фактом смерті в 2006 році отруєного полонієм-210 екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка проводиться за рішенням Високого суду Лондона. Англійська феміда з'ясовує, чи була російська влада причетна до його загибелі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme