UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Чечні стверджують, що геїв не вбивали, бо "їх немає"

Прес-секретар глави Чечні Рамзана Кадирова Альва Карімов назвав публікацію "Нової газети" про переслідування гомосексуалістів в регіоні "дезінформацією"

За його словами, "не можна затримувати і гнобити того, кого просто немає в республіці". Представник глави регіону зазначив, що якби в Чечні були геї, "родичі б відправили за адресою, звідки не повертаються", повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Раніше член ради з прав людини при очільнику Чечні Хеда Саратова виправдала затримання і вбивства представників сексуальних меншин. Про це вона заявила в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва", коментуючи повідомлення "Нової газети" про переслідування гомосексуалістів в регіоні.

Правозахисниця зазначила, що чеченські правоохоронні органи і судова система поставляться до вбивства гомоскесуаліста його родичами з розумінням.

"До мене не надходило жодної заяви, але я б не стала навіть її розглядати", - зазначила Саратова.

Як інформувало Depo.ua, в суботу "Нова газета" повідомила про масову кампанію проти представників сексуальних меншин в Чечні. За даними видання, затримані понад сто чоловіків і троє вбиті. Чеченські користувачі масово покидають тематичні групи в месенджерах і закривають акаунти в соціальних мережах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme