Україна просить МВФ змінити графік отримання траншів

Україна попросила МВФ змінити графік майбутніх переглядів програми розширеного фінансування (EFF) і, відповідно, надходження майбутніх траншів у її рамках

Відповідний запит (Requests for Rephasing of Access) розміщено на сайті Фонду в порядку денному зборів директорів МВФ на 3 квітня, передає Depo.ua.

Україна також звернулася із запитом щодо перегляду фінансових гарантій за програмою (Financing Assurances Review).

Українська влада вже робила аналогічний запит, а саме під час другого перегляду програми. Таким чином, 3 квітня відбудуться збори щодо третього перегляду.

"У зв'язку з затримкою в завершенні цього перегляду і реалізації деяких передбачених програмою заходів, зокрема пенсійної реформи, влада України попросила скоротити кількість переглядів до 11 і зміну графіка надходження кредитних траншів з урахуванням подальшого прогресу реформ і вимог для дотримання платіжного балансу", - повідомляється матеріалах МВФ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що обговорення антикризової програми України на засіданні ради директорів МВФ заплановано на 3 квітня. Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив цю інформацію.

В офіційному розкладі роботи ради директорів МВФ обговорення траншу Україні не згадується.

19 березня стало відомо, що МВФ переніс засідання з питання про виділення чергового траншу Україні, яке раніше було заплановано на 20 березня.

НБУ передав МВФ уточнені макроекономічні показники бюджету для прискорення виділення чергового траншу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme