Російські силовики залякують організаторів мітингів 2 квітня

Генпрокуратура Росії направила в Роскомнадзор вимогу про блокування сайтів, які закликають людей вийти на масову акцію 2 квітня в великих містах Росії

Про це "Ленте.ру" повідомили в прес-службі наглядового відомства 31 березня, передає Depo.ua.

У своєму зверненні Генпрокуратура ставить питання про вжиття заходів щодо обмеження доступу до поширюваних в Інтернеті матеріалів із закликами про участь в масових заходах на Червоній площі в Москві та інших містах. У відомстві нагадали, що "організатор публічного заходу не має права проводити публічну агітацію серед громадян без повідомлення уповноважених органів". Відповідного повідомлення, як вказали у відомстві, не надходило.

Також московська поліція застерегла громадян від участі у несанкціонованій акції в неділю.

"У зв'язку з поширеними в Інтернеті закликами до організації протестних акцій в центрі Москви 2 квітня столичне ГУ МВС Росії відзначає, що в мерію не було подано жодної заявки на подібний масовий захід в цей день", - сказав співрозмовник агентства. Поліція попередила, що "органи правопорядку вживатимуть усіх необхідних заходів для забезпечення безпеки жителів і гостей столиці" в період проведення несанкціонованої акції.

Нагадаємо, що російські правозахисники заявили про тортури затриманих за "демонстрацію" в Москві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme