Російська прокуратура намагається "прикрити" анонси мітингів 2 квітня в Москві

Гепрокуратура Росії вимагає від Роскомнагляду заблокувати доступ до пабліків в соцмережах, які закликають вийти на мітинг 2 квітня в Москві

Про це розповів IT-консультант Фонду боротьби з корупцією Владислав Здольник, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Республика".

Зокрема, прокурори вимагають заблокувати два ролики на Youtube, два пабліки "ВКонтакте" і один запис в "Живому журналі". Вони підкреслюють, що повідомлень про проведення публічних заходів в цей день ніхто не подавав.

"Таким чином, наведені вище дані свідчать про поширення в мережі" Інтернет "інформації, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку", - йдеться в заяві.

Повідомлення із закликами вийти на мітинг 2 квітня з'явилися після протестів 26 березня. Одна з груп "ВКонтакте" на момент написання замітки вже була заблокована.

Організатори акції невідомі. Як вимог вони висувають відставку прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, припинення військових операція в Сирії і на Україні, виправдання Олексія Навального і моральної компенсації всім затриманим на недільних мітингах.

Нагадаємо, що 26 березня, у багатьох російських містах відбулися масові антикорупційні демонстрації, жорстко розігнані поліцією. Лише у Москві поліція пов'язала понад тисячу людей. Зокрема, був арештований і опозиціонер Олексій Навальний. Саме на його заклик росіяни протестували проти корупції в уряді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme