На Росії відкрили нову справу проти бійців АТО за вчорашні "обстріли цивільних"

Слідчий комітет Росії порушив нову справу проти військових Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайти Слідкому Росі, повідомляє Depo.ua.

Російські слідчі інкримінують українським військовим прицільні артилерійські обстріли протягом 29-30 березня з важких видів озброєння по об'єктах цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в Донецьку, Ясинуватій, Докучаєвську.

Росія звинувачує захисників України також у тому, що в результаті цих обстрілів одна мирна мешканка отримала поранення, частково і повністю зруйновано понад 18 цивільних об'єктів, зокрема житлових будинків.

Росіяни також звинувачують сили АТО в пошкодженні лінії електропередачі в районі Ясинуватої та знеструмленні Донецької фільтрувальної станції.

Нагадаємо, що 14 березня Слідчий комітет Росії відкрив чергову справу проти українських військових через "обстріли Донбасу". Зокрема, цьому звинуватили одного з командирів із 53 бригади Сергія Мацейка.

Загалом на Росії відкрили кримінальні справи проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ ЗСУ Сергія Попка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme