Петренко з восьмого разу подав декларацію і вже готує зміни проти Корчак

Міністерство фінансів України готує законодавчі зміни з оптимізації керівництва Національного агентства із запобігання корупції через те, що чиновники з технічних причин не можуть подати електронні декларації

Про це в коментарі журналістам повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає Depo.ua.

"Я встиг подати декларацію, ще півтора тижні тому. З 8 разу, але тоді була можливість пізно вночі проштовхнутися і подати декларацію. Але проблема, що зараз 400 тис. людей, які заповнили навіть чернетки, не можуть подати декларації. Тільки вчора реєстр почав працювати", – зазначив Петренко.

Він зазначив, що прем'єр Володимир Гройсман вчора дав доручення Мін'юсту почати розробку змін до закону, які "приберуть інституційну помилку".

"Будемо вносити зміни до парламенту. Ми приберемо колегіальність, бо в нас колегіальна безвідповідальність. Ми пропонуємо, щоб був одноосібний керівний орган, щоб був введений інститут щорічного зовнішнього аудиту", - сказав міністр.

Він додав, що "перезавантажити НАЗК" треба в дуже стислі терміни.

Нагадаємо, що сайт НАЗК з реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій влади, станом на 29 березня "лежав" уже четвертий день через технічні збої. Тоді у виступі під час засідання Кабміну голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що систему подачі декларацій "замовлили", щоб дискредитувати її орган. Водночас прем'єр Володимир Гройсман закликав увесь склад НАЗК піти у відставку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme