"Ми дали угля нашій країні": Глава НАЗК пояснила збій реєстру е-декларацій

Голова Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак виправдовується за постійні проблеми на сайті агентства, звинувачуючи у всьому техніку

Про це вона заявила журналістам перед засіданням уряду, повідомляє Depo.ua.

"Причину збоїв може сказати лише системний адміністратор, але ми виправляємо все. Ми постійно в контакті з системним адмінстратором. Він ухиляється від дачі відповіді на поставлене питання. Але я можу сказати, що системний адміністратор разом з нашим орендодавцем, нашими працівниками. То вже питання до них, чому вони не пожвавлено виконують взяті на себе зобов'язання", - запевнила Корчак.

При цьому вона зазначила, що НАЗК не може здійснювати адміністрування реєстру, оскільки у відомства немає необхідного серверного обладнання.

"Електронне декларування - це системний продукт, і як спрацює техніка в пік навантаження – ніхто не знає", - зазначила глава НАЗК.

За її словами, наразі сервер працює, але публічний доступ до декларацій наразі обмежений через велике навантаження. "Ми вміємо працювати. Ми дали, так би мовити, угля нашій країні", - сказала Корчак.

Нагадаємо, що 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

23 березня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції". Він спрямований на уточнення кола осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на яких не буде поширюватися дія Закону України "Про запобігання корупції". А саме йдеться про військових, з яких знімують обов'язок подавати е-декларації, і, навпаки, зобов'язання це робити кандидатів у депутати всіх рівнів, осіб наглядової ради держбанків і підприємств, членів громадських рад при державних структурах, антикорупціонерів, "які отримують цільові кошти на реалізацію антикорупційної політики".

USAID - Агентство США з міжнародного розвитку - працює в Україні з 1992 року, надаючи допомогу в таких сферах як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров'я, соціальний сектор.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme