UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Медведєв орендував заповідні землі для свого палацу за копійки, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв отримав в оренду земельну ділянку площею 41 млн квадратних метрів в місті-заповіднику Пльос Іванівської області за 39 рублів на рік

Орендарем землі виступає компанія "Оріон", яка раніше називалася "Керуюча компанія фонду "Дар", пише Depo.ua з посиланням на російський "Собеседник".

Вказується, що ділянка в 4108,49 гектара компанія отримала в оренду на 49 років за результатами аукціону, в якому була єдиним учасником.

Як зазначається, до створення цього фонду "Дар" причетні дружина Медведєва Світлана, його колишній однокурсник Ілля Єлісєєв і підприємець Леонід Міхельсон. Ділянка орендована на 49 років. Актуальна ринкова ставка з продажу права оренди одного гектара в Іванівській області на 49 років стартує від 2 млн рублів.

"Тобто в кращому випадку заповідна ділянка Медведєва ніяк не може коштувати дешевше 8 млрд, або близько 165 млн рублів на рік. Мінімум", - пише видання.

Крім того, повідомляється, що три роки тому адміністрація Іванівської області дозволила "Оріону" доставити в мисливське господарство в Пльос 50 маралів, де для них спеціально побудували вольєр площею 124 гектара.

Нагадаємо, у 2011 і 2013 роках ЗМІ повідомляли, що під Пльосем знаходиться резиденція Медведєва.

У вересні 2016 року Фонд боротьби з корупцією, очолюваний опозиціонером Олексієм Навальним, повідомив про дачу в Пльосі, яка нібито побудована на гроші Леоніда Міхельсона для Медведєва. За даними фонду, компанія "Левіт" (акціонер "Новатека", частиною якої володіє Міхельсон) заснувала благодійний фонд "Дар". Міхельсон і підприємець Леонід Симановський перевели на рахунок фонду 33 млрд рублів, а "Дар" почав "будувати кілька дивних закритих об'єктів і цей в тому числі".

Довідка: Російське місто Пльос є музеєм-заповідником. Місто об'єднує практично всі значущі пам'ятки, що знаходяться на його території та за його межами (експозиції, цінні історико-культурні та природні території, пам'ятники історії, культури і природи тощо).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme