Маск фінансує розробку методу запису думок на цифрові носії, - ЗМІ

Американський підприємець Ілон Маск сприяв створенню в США нової компанії, яка буде займатися розробкою методу запису думок людини на цифрові носії

За відомостями джерел The Wall Street Journal, ця фірма, що отримала назву Neuralink, була зареєстрована в американському штаті Каліфорнія в липні 2016 року. У документах зазначено, що вона "займається дослідженнями в сфері медицини", передає Depo.ua з посиланням на Новое время.

Згідно з повідомленням, Маск може в майбутньому частково фінансувати роботу компанії, а також увійти у її керівництво. Вкласти кошти в Neuralink також може фонд співзасновника платіжної системи PayPal Пітера Тіля.

Головним напрямком роботи компанії, як очікується, стане розробка технологій, що дозволяють зчитувати дані з мозку людини і записувати їх на цифрові носії, а також здійснювати зворотню операцію.

Засновники Neuralink розраховують, що в перспективі ці методи дозволять збільшити можливості людського інтелекту, а також лікувати деякі захворювання, в тому числі епілепсію або параліч.

Як зазначає видання, Neuralink вже почала набирати штат наукових співробітників. У їх числі фахівці в галузі електроніки, а також дослідники, які займаються вивченням мозку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme