UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Краще пізно, ніж ніколи: Хрущова і Рокосовського "вигнали" з Польщі

Семеро людей, у тому числі й колишній перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов, позбавлені звання почесного громадянина польського міста Щецин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Gazeta Wyborcza.

"Щецинські депутати позбавили у вівторок звань почесного громадянина міста сімох комуністичних активістів і радянських командирів", - йдеться в повідомленні.

В списку позбавлених почесного звання виявилися Болеслав Берут, Микита Хрущов, Владислав Гомулка, Павло Батов, Костянтин Рокосовський, Володимир Джанджгава і Едвард Осубка-Моравський.

Постанову про позбавлення титулів підготував клуб депутатів правлячої партії "Право і справедливість". Крім них документ також підтримали депутати опозиційної "Громадянської платформи".

У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що звання почесних громадян вищезгаданим людям в період між 1945 і 1989 роками були привласнені "під тиском обставин і політичної атмосфери".

Нагадаємо, що Микиті Сергійовичу не лежиться спокійно в труні – то дачу в Києві зруйнують, то на Росії звинуватять у незаконній передачі Криму Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme