UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ЄС засудили вчорашнє свавілля лукашенківської влади щодо мітингувальників

В Європейському Союзі засудили дії офіційного Мінська під час акцій протесту, що пройшли в минулі дні

Заяву про це в суботу, 25 березня, наводить прес-служба Європейської служби зовнішніх дій (EEAS), передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

У відомстві, зокрема, вказали на затримання журналістів. "Таке придушення свободи слова і зібрань вступає в протиріччя з заявленої Білоруссю політикою демократизації та її міжнародними зобов'язаннями", - йдеться в заяві.

"Як до, так і під час подій Дня Волі і незважаючи на заклики міжнародного співтовариства виявляти стриманість, дії силових відомств були нерегульованими і неналежними", - зазначається в документі. EEAS наполягає, що застосування сили проти учасників мирних акцій не може бути виправдане "ні за яких обставин". Відомство зажадало негайного звільнення всіх затриманих на демонстраціях, а також нагадало, що "кроки, зроблені Білоруссю до забезпечення універсальних фундаментальних свобод, верховенства права та прав людини, залишаться ключем до формування відносин Європейського Союзу з цією країною".

Нагадаємо, що в суботу влада Мінська жорстоко розігнали акцію демократичних сил у День Волі, на яку в столиці зібралися до двох тисяч осіб. Багато громадські діячів й журналісти були "превентивно" затримано і побито.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme