Придністров'я не хоче відкривати Молдові свій "кордон" з Україною

Президент Молдови Ігор Додон зустрінеться 30 березня в Кишиневі з лідером невизнаної Придністровської молдавської республіки Вадимом Красносельським

Про це повідомив під час брифінгу в Тирасполі Красносельський, пише Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"В даний час я отримав запрошення на зустріч з Ігорем Миколайовичем Додоном - 30 березня цього року в передмісті Кишинева", - сказав лідер невизнаної республіки.

Під час зустрічі планується обговорити відкриття спільних контрольно-пропускних пунктів на молдавсько-українському кордоні, зокрема на центральній, придністровській його ділянці (КПП "Кучургани").

Лідер невизнаного Придністров'я виступає проти відкриття спільних молдавсько-українських КПП, аргументуючи це тим, що "їх відкриття завдасть серйозного удару по економіці Придністров'я". Він наполягає на включенні цього питання до порядку денного переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5+2".

Красносельський також висловився за продовження переговорного процесу у форматі "5+2" за участі Молдови і Придністров'я, України, ОБСЄ, Росії, ЄС і США, а також прямого діалогу між Кишиневом і Тирасполем.

Нагадаємо, що перша зустріч Додона і Красносельського відбулася 4 січня цього року в місті Бендери.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme