Дорогу Одеса-Рені хочуть дотягти аж до Болгарії

Відновлення траси Одеса-Рені належить до пріоритетів діяльності уряду

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з міністром транспорту, інформаційних технологій та зв'язку Республіки Болгарія Хрісто Алексієвим, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу мінінфраструктури.

Сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, зокрема, організацію міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення між Україною та Болгарією, проблеми відновлення прямого авіаційного сполучення Одеса-Варна, а також прямого залізничного сполучення Київ – Софія. Окрему увагу було приділено відновленню дороги Одеса-Рені, яка є складовою частиною майбутньої автодороги ОЧЕС.

Володимир Омелян зазначив, що українською стороною опрацьовується питання проведення консультацій між Україною, Румунією, Грецією, Болгарією та ЄК щодо виділення коштів на реконструкцію автодороги Одеса-Рені з її продовженням до міста Тульча (Румунія) та на територію Болгарії та підготовки передпроектного дослідження будівництва мосту через Дунай поблизу Рені.

Нагадаємо, що ідею дороги з Одеської області до Болгарії обговорював і Петро Порошенко із своїм болгарським колегою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme