UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Великий адронний колайдер "подарував" вченим п'ять нових частинок з "зачарованими кваркамии"

Вчені CERN виявили п'ять нових частинок, які містять у собі так звані зачаровані кварки

Частинки були відкриті досить випадково: фізики вивчали зовсім інший процес — розпад надважких частинок, які подібні протонам, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert .

Всі відкритті частинки є варіацією омега-гіперона – надважкої частинки, що містить у собі три важких кварки. Властивості цих кварків були передбачені Стандартною моделлю фізики, а деякі з них вже були виявлені вченими. Маса цих частинок приблизно в три рази більша, ніж у протона або нейтрона.

Вчені вже виконали кілька перевірок, і підтверджують, що дійсно зафіксували нові частинки, а вимірювання приладів відображають реальну посилену взаємодію, а не є результатом якихось сторонніх факторів.

Тепер дослідники мають визначити квантові числа цих нових частинок і їх теоретичне значення. Це додасть даних до нашого розуміння взаємозв'язків між кварками і мульти-кваркових станів, що призведе до подальшого розвитку квантової теорії в цілому. У кінцевому рахунку, CERN назвав це відкриття "осередком нових і видатних результатів у фізиці".

Великий адронний коллайдер є найпотужнішим прискорювачем частинок з коли-небудь побудованих. Він включає в себе 27-кілометрове кільце з надпровідних магнітів і прискорюючих структур, побудованих для підвищення енергії частинок в камері. В прискорювачі два пучки частинок високої енергії, змушені стикатися з протилежних напрямків зі швидкістю, близькою до швидкості світла.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme