Рада хоче запровадити е-декларування для журналістів

Комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендував Верховній Раді прийняти поправку до закону України про запобігання та протидію корупції, яка зобов'яже керівників і засновників ЗМІ подавати електронні декларації

Відповідна поправка була включена в середу на засіданні антикорупційного комітету в законопроект №6172, який скасовує необхідність подачі електронної декларації військовослужбовцями контрактної форми служби і мобілізованими військовими, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Левый берег".

Її автор - нардеп Тетяна Чорновол.

"Чорновол вимагає, щоб декларації подавали члени громадських рад. У 34-й поправці йдеться про те, щоб громадські активісти, які входять до громадських рад, подавали декларації. Ця ж поправка "піклується" і про редакції газет. Вона включає в декларування тих, хто працює в медіа журналістами", - заявив голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

Поправку також підтримали Михайло Ланьо, Ігор Артюшенко, Тетяна Ричкова, Костянтин Матейченко, Іван Мельничук, Юрій Буглак, Юрій Савчук, Ігор Попов, Олег Барна, Сергій Дунаєв.

"11 членів комітету включили в закон ["Про запобігання корупції"] декларування журналістів і представників громадських рад", - підсумував Соболєв.

Нагадаємо, на думку журналіста Олега Сухова, поправки нардепа Тетяни Чорновол до закону "Про запобігання корупції" призведуть до фактичної диктатури.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme